Зловещ инцидент изплува от миналото на внезапно починалия началник на полицията в Брезово

   

Сам, предаден и изоставен. Така се е чувствал в последните си дни сенсей Георги Михайлов, който вчера издъхна внезапно на работното си място в полицейския участък на Брезово.Началникът на полицейското подразделение почина на 43 години, като причините са сърдечна недостатъчност и белодробна емболия. Защо обаче един полицай и спортист в разцвета на силите си губи желанието си да живее?

Според колеги на Михайлов една от причините за състоянието на полицая се крие в трагичния инцидент в Брезово преди пет месеца. На 11 октомври миналата година хората в градчето бяха потресени от мистериозна история с фатален край. Млад мъж  издъхна, докато полиция го задържала. 26- годишният Николай Кирин преди смъртта си е тичал гол по улиците, а след това е нападнал полицейски служители с брадва. Причините за това поведение тънат в мистерия – според съседи младият мъж е имал психично заболяване, а според други е употребявал психотропни вещества, пише Trafficnews.bg.

По случая в  Районна прокуратура – Пловдив бе образувано следствено дело по чл. 122 от НК за причиняване на смърт.  В края на декември досъдебното производство е прехвърлено в Окръжна прокуратура по компетентност и все още не е приключило.

Георги Михайлов е бил единият от полицаите, които Кирин е нападнал с брадва и който го е повалил на земята. След началото на разследването полицаят е бил посъветван да излезе в отпуск, докато прокуратурата приключи разследването.

„Жоро прие това изключително тежко, защото живееше за работата си. Той делеше времето си между районното и спортния клуб по жиу жицу, който бе създал. За него друг живот нямаше. Имаше само работа и спорт. Затова и когато му казаха да си вземе отпуск, той се почувства предаден и изоставен“, разказа негов близък колега.

Михайлов е добре познат сред колегите си, започнал е кариерата си във Вътрешни войски, а след това завършва академията на МВР в Симеоново.

Работил е в V РУП в Пловдив в престъпления срещу личността в Криминална полиция.

Клубът му „Ран“ е член на Българската Шотокан федерация по карате на Явор Дянков. Каратистите от клуба са в шок от внезапната смърт на учителя си.

Всички сме тленни. И хубави и лоши, Батю беше много чувствителен, макар да се криеше зад стена от арогантност, не предаваше никой освен себе си, не му се свидеше, отиде си днес объркан и слаб. На края всички сме равни! Бог да го прости! Обичах го, много ми е помагал с неща, които трудно се намират в хората! Днес изгубих Много, ужасно Много! Ще го помня с мъжеството и лоялността. И той си имаше слабости- най- голямата му слабост беше, че не обичаше достатъчно себе си!

Това написа в профила си пловдивският адвокат Стоян Донков, който е близък приятел на Георги Михайлов.

Поклонението ще бъде в неделя в 11 часа на Централни гробища.

Снимка-Trafficnews.bg