Шофьорът на Ивкони, предизвикал мелето в Бургас, е бил пиян

   

 

 

 

 

При вземането на проба дрегерът е показал 0,48 промила алкохол в кръвта, не е ясно обаче сутринта в 08:30 ч., когато седнал зад волана, колко е било количеството

Шофьорът на Юнион Ивкони, който предизвика меле в Бургас малко след 15:00 ч. днес, е бил пиян. Това научи ексклузивно Флагман.бг от отлично информирани източници.

След инцидента на бул. „Стефан Стамболов“, за който Флагман.бг пръв съобщи , дошлите на място екипи на полицията са тествали с дрегер водача на рейса. Апаратът отчел 0,48 промила алкохол в кръвта.

Автобусът се е движел по направление Плевен – Бургас. По разписание рейсът тръгнал от Плевен в 08:30 ч. Ако шофьорът не се е почерпил по време на път, това означава, че той седнал зад волана кьоркютук пиян рано сутринта, а съдържанието на алкохол в кръвта се е редуцирал драстично за 6 часа пътуване, коментираха пред Флагман.бг запознати. Все пак му е взета и кръвна проба за анализ.

Недопустимо е шофьор, превозващ десетки пътници, да шофира пиян, дори и количеството на алкохол да не е толкова голямо. Той излага на риск не само собствения си живот, но и на пътниците.

При инцидента са ранени шофьорът на Фолксвагена  – бургазлия на около 30 години, който е с травма на главата, както и спътникът му – с травми на гърба. Те са настанени в УМБАЛ, състоянието им е добро, уточниха пред Флагман.бг от лечебното заведение.

Снимка-Флагман.бг