Десетки искаха да повърнат, когато я видяха по бански, но тогава се появи една непозната, която направи нещо удивително!

   

 

Сара Геберт е на 20 години и живее в Патистаун, Ню Джърси. През 2013 г.

Тя е била диагностицирана със заболяване, наречено хронична псевдо-чревна непроходимост и гастропареза. Това много рядко заболяване на храносмилателния тракт означава, че младата жена не е била в състояние да яде или пие нищо в продължение на 2 години. Сара повръща до 60 пъти на ден! Тя трябвало да бъде поставена на изкуствено хранене и оперирана, за да се предоставят точки на достъп до стомаха, преди да има нормален живот. Един ден на почивка, храбрата Сара имала среща с непозната жена, която след това пише отворено писмо в интернет до нея. Трябва да го прочетете за себе си.

“Аз не знам, колко е трудно да се доближиш до мен на плажа, но знам, че на самата мен ми е доста трудно да говоря с непознати. Но ти се приближи към мен с такава увереност, която не бях очаквала, особено, след като ми се налагаше да съм в това състояние.   Ти ми показа, коя наистина съм аз-уплашено момиче, което се опитва с цялото си същество да убеди всички,  и да не им позволи да видят страха в очите му. Не знам, дали това е причината да дойдеш към мен, но искам да ти благодаря. Да се живее с хронична болест като тази не е лесно, и става все по-трудна, тъй като болестта променя външността ти, така както се промени и моята. Облечена, никой не може да разбере, че имам проблем,  а си мисли, че съм едно обикновено момиче, но на плажа нещата вече са различни. Всички са по бански на плажа, но аз с моята болест, съм принудена да показвам тялото си с всички тези атрибути, които не са приятни за гледане. Аз вече съм свикнала с тях, но за всички останали, сакаш съм излязла от сцена на научно-фантастичен филм. Ти обаче ме видя като личност. Не се загледа в цялото ми “оборудване”, а ме гледаше в очите(нещо, което другите не смееха да направят). И тогава … ти ми благодари. Бях впечатлена! Хората обикновено идват при мен и ми казват “лелеее, ужас!”, “Наистина ли ще влизаш в басейна с това?” … Аз бях подготвена за най-лошото, но чак такова не бях очаквала.   Ти ми благодари, че съм се осмелила да изляза по бански. Каза ми, че и ти си имала същата болест преди време, но си се справила и вече не носиш катетър. Каза ми, че съм вдъхновение със смелостта си, а тези думи значеха много за мен. Докато се приготвях за излизането си на плаж, аз агонизирах с часове, докато се чудех, какви бански трябва да си взема и така взех всички, които имам, както нови, които си купих, но никой от тях не мислех, че е подходящ. Същата сутрин взех решение, да си сложа все пак банския, който беше от две части, а не цял бански, така че коремът ми беше открит. Бях доста нервна. Всяка тинейджърка има някакви проблеми с тялото си, но моите, сравнени с тухните, бяха умножени по 100! Не прекарахме дълго на плажа, когато ти дойде, а аз вече се чувствах доста неудобно, от чувството, че погледите на всички са отправени към моите торбички. След като поговорих с теб, всички мои притеснения и страхове се изпариха! В този момент осъзнах, че няма значение как изглеждам, и вече проблемът с банския ми се изразяваше в това, че бях взела наистина прекалено много чифтове в куфара си. Така че, благодаря ти! Благодаря ти, че възвърна вярата ми в доброто и в хората. Благодаря ти, че ме накара да се чувствам добре в кожата си и накрая, благодаря ти, че възвърна самочувствието ми и това ми позволи да се насладя на ваканцията си до последния миг!“

 Ако това прекрасно писмо от изключително смелата Сара ви е развълнувало, тогава го споделете с всички, които познавате и помогнете, да се разпространи осведомеността относно тази ужасна болест.