Секс маниак тероризира Калофер, нахвърля се върху млада жена на спирка, тя издъхва в болница (СНИМКИ)

   

 

Лальо Марков е на 75 години. Заедно със съпругата си са приемно семейство. Гледат две малки момченца. От около три години поведението на възрастния мъж рязко се променя. Според съгражданите си в Калофер той има психически отклонения, а агресията му се отключва, когато се напие. Посяга към чашката често. Тероризира целия град. Викат го в полицията, предупреждават го, но до там. След дни Марков започва отново да вилнее из градчето.

Преди около месец жена от Калофер вижда Лальо Марков пред спирка легнал на земята върху 35-годишната Марияна Иванова. Единствената свидетелка на ужаса разказва как Марков е блъскал и удрял младата жена, бил като обезумял, как очите на Марияна се изцъклили от ужас. Свидетелката на зверството успява да прогони агресора, който скача да души и нея. Три дни след това приятелки намират Марияна в дома й, викат линейка, настаняват я в Университетска болница Пловдив.

Лальо Марков и жена му

От там казаха, че Марияна е приета на 8 октомври в ужасяващо състояние. Тя е имала ставно заболяване, заради което е падала постоянно. Имала е редица външни и вътрешни увреждания. От патоанатомията не съобщиха от какво точно е издъхнала Марияна, но приятелката, която я спасява, твърди, че е видяла голяма кървяща рана на главата на жената.

Когато я намират в дома й, Марияна е била с тъмно сини белези от побой под очите. Имала и две рани на главата, не е ясно дали от падането или от евентуалния побой.  Веднага след като Марков е нападнал Марияна, съпругата му е  молила да не се разпространява случая и да не се подават жалби в полицията. В градчето обаче се носи слух, че Марияна е била изнасилена или е направен опит за сексуална гавра с нея.  Възрастни жени застанаха с лицето си и заявиха, че Марков нахлува неканен в домовете им, иска секс от тях, краде, бие, опитва се да ги души, заплашва ги и ги тероризира.

Жертвата

Самият Лальо Марков заяви, че няма такива неща и не си спомня да е нападал и бил Марияна. Помни обаче, че същият ден е бил много пиян. На 29 октомври Марияна Иванова издъхва в болницата. Приятелките й смятат, че Лальо е допринесъл за смъртта й. Въпреки опитите ни да се доберем до причината за гибелта на жената, ударихме на камък.

В смъртния акт не е посочена причината за леталния край на починалата.  От патоанатомията казаха, че не могат да ни предоставят повече информация по случая. Първоначалната ни информация беше, че Марияна е приета с дифузна травма на главния мозък. Това означава огромен кръвоизлив на главния мозък, който може да бъде причинен от зверски побой. Не ни бе предоставена обаче констатацията от аутопсията, която да докаже или отхвърли опасенията на близките на Марияна Иванова, че Лальо Марков е  причинил смъртоносната травма на жертвата си.