Странни неща се появиха на гробовете на едни от най-големите босове у нас! Лобните места на Емил Кюлев, шефа на ВИС и Доктора бяха отрупани с…

   

 

Тумба роми опоска оставените храни на гробовете, с които опечалени почетоха починалите си роднини на старозагорските гробища за Архангелова задушница. Мургавите тълпи обикаляха по алеите и прибраха оставени край паметните плочи раздавки, тъпчейки ги в огромни торби, пише в. „Телеграф“.

Отрупана с венци беше още прясната могила на погребания с почести на 22.10 двукратен кмет на града на липите и бивш здравен министър Евгений Желев. Фенове на футболния клуб „Берое“ бяха оставили запалени свещички на паметника на легендарния генерал от някогашните строителни войски и почетен жител на Стара Загора Делчо Делчев. В същото време измамници, представящи се за каменоделци, плъзнаха на Централните гробища в София на Задушница.

Възползвайки се от огромния поток от хора, представящите се за каменоделци спираха основно възрастни хораи им предлагаха да направят нова замазка или изцяло нова плоча. В късния следобяд вчера алкохолът и храната за помен, оставена на Централните софийски гробища, все още стояха. Най-сериозно охраняем е 66-и парцел, където са гробовете на разстреляния банкер Емил Кюлев, боса на ВИС Георги Илиев и сочения за цар на контрабандата Иван Тодоров-Доктора. Традиционно най-отрупаната плоча беше на покойния шеф на силовото застраховане. Уиски, кола, вино, вода и цветя бяха наредени на гроба. Голям букет с надпис „От съпругата и децата“ стоеше на плочата на Кюлев, а Доктора беше почетен само с кафе и малка кутия сладки,пише БЛИЦ.