Сек*скандалът в Холивуд се разраства

   

Насилието върху актрисите има своята дълга история и за съжаление, традиции в киното. Дори във филми като „Последно танго в Париж“, превърнали се в еталон, има секссцени, снимани без знанието и още повече – без съгласието на актрисата. За да се улови „естествената й реакция“, както казва режисьорът Бертолучи,пише retro.bg

Разследване на „Ню Йорк Таймс“ извади на светло осем извънсъдебни споразумения, сключени след обвинения за сексуален тормоз срещу мегапродуцента Харви Уайнстийн. Вълната от признания продължава и до днес, а жертвите му набъбнаха до 30. В  лавината се включиха Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. Моделката Кара Делевин също съобщи, че Харви е искал от нея да се целува с друга актриса пред него. Приятелката на Антъни Бордейн, актрисата Азия Ардженто, пък разказа, че е била брутално насилена от продуцента.

Френската й колежка Леа Сейду твърди, че всички са знаели какво се случва. Според нея странен например е фактът, че две от жените до Брад Пит са били жертви на продуцента. Като със сигурност, както стана ясно от интервюто на Гуинет Полтроу, актьорът е знаел за набезите на Уайнстийн.