Разследват смърт на родилката в Майчин дом

   

 

По-рано днес СДВР съобщи, че се разследва смъртта на родилка . 27-годишната жена е постъпила в “ Майчин дом ” на 23 октомври в 8 ч.

вечерта в критично състояние . Тя е изпратена с талон от Болница “Д-р Щерев”, където е следена цялата й бременност до този момент.

Консилиум от водещите специалисти в “Майчин дом” установява диагноза HELLP синдром – най-тежкото усложнение, което може да настъпи по време на бременност, разкрива източник от болницата.

Лекари веднага пристъпили към операция и бебето е родено живо, и е спасено. По думите на медиците в момента състоянието му е стабилизирано и се намира в интензивното отделение на Неонатологията .

Борбата за живота на майката продължава във всички часове до 14.40 на 24 октомври. В приложените реанимационните действия са участвали всички национални консултанти по “Акушерство и гинекология” и “Реанимация и анестезия”. За съжаление организмът на родилката отказва да реагира на проведените реанимационни мероприятия и настъпва полиорганна недостатъчна и срив в жизнените показатели.

Болница “Майчин дом” е подала сигнал за случая в “ Изпълнителната агенция по медицински одит ”, за да започне разследване и е информирала ръководството на Министерство на здравеопазване .

Изказваме съболезнования на близките на починалата, казаха от „Майчин дом“.