Докараха в съда Анита Мейзер в траурно черно в очакване

   

 

Преди минути Анита Мейзер бе докарана в съда във Варненския окръжен съд за делото, което е днес. „Моля ви не ме снимайте, оставете ме намира“, каза на журналистите тя, цитирана от „Петел“.

В това заседание ще се изслушват пледоариите и е твърде възможно да се чете присъда. Мейзер е обвинена за убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай.

Делото срещу нея започна отначало, след като апелативните магистрати го върнаха за ново разглеждане.

Процесът протече по съкратената процедура, без обаче миската да признава вината си и фактите в обвинителния акт. В съдебната зала бяха разпитани само трима свидетели и две вещи лица. По време на разпита си Мейзер отговори отрицателно на въпрос на адвоката си дали й е предлагана сделка от прокуратурата в случай, че признае вината си.

При първото разглеждане на делото й пред Окръжния съд в морската столица миската се призна за виновна и получи 3 години затвор. Според обвинителния акт смъртта на 40-годишния Николай е настъпила при експеримент за демонстрация на сила, който трябвало да бъде заснет. Клипът щял да бъде представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста да бъде включен в схема, от която ще печели много пари.

Във фаталната нощ на 14 август 2016 г. Николай поискал от съпругата си да му сложи две „свински опашки“ на краката, една на ръцете зад гърба му и две на врата. Когато обаче се опитал да се освободи от тях, примката се затегнала допълнително и довела и до задушаването му.

Преди задържането си Мейзер е предложила подкуп на полицейския служител, започвайки от 10 000 евро и стигайки до 30 000 евро. В момента Мейзер се намира в Сливенския затвор, където беше преместена пред престой в следствения арест във Варна. На няколко пъти тя се опита да излезе на свобода, но съдът не уважи исканията й.