Разбиха скалния параклис „Св. Панталеймон“ в петричкото село Генерал Тодоров

   

 

Преди броени дни на Кръстовден, неизвестни извършители са разбили скалния параклис „Св. Панталеймон“, намиращ се над петричкото село Генерал Тодоров. Взети са всички икони в параклиса, като след това на по-отдалечено място са били изгорени. Това коментираха местни жители. Откраднати са също и кръстовете, разположени на няколко места в параклиса, съобщи struma.com.

Няколко дни преди този инцидент, също е имало вандалски акт, било е повредено захранващото реле на ел. таблото, което осветява кръста намиращ се над селото.

Полицията веднага е уведомена от кмета на селото Добри Мавриков. Извършват се издирвателни действия за откриването на извършителите.

Местни хора пред нас разкриха, че е напълно възможно това да е извършено от хора изповядващи друга вяра, защото в последно време са срещали в селото представители на други вероизповедания.

Кметът на селото Добри Мавриков за нас каза: „Не знам кой е извършителя, може да бъде всеки. Тук се навъртат всякакви хора, може да са хулигани, клошари или някой друг.“

Полицията прави необходимото, за да бъдат открити извършителите.