Подмладете кожата си в домашни условия….рецепти

   

Основно постижение на тибетска медицина е, че тя е успяла да съчетае науката за биологично активни точки от китайската медицина с прилагането на билкови лекарства.
Нито в една медицина в света няма толкова развита фитотерапия, с каквато разполага тибетска медицинa. Днес това се разбира много добре от лекарите и фармацевтите, както на Запад така и на Изток, изучавайки и прилагайки на практика тайните на тибетската медицина.
Смес №1
1/2 кг черно френско грозде се смесват със 100 г ленени семена. 200 г от сместа се заливат с 1/2 л сребърна вода. Всичко се размесва до получаването на кашица, след което се прибавя 1 л. олио или зехтин и се вари на тих огън 20 минути. Получената смес се втрива в почистената кожа на лицето. Такъв балсам я подмладява.
Смес №2
100 г коприва и 1 л олио се смесват. Втрива се в кожата преди сън.
Смес №3
Смесват се сок от 1 лимон, 1 супена лъжица царевично масло или зехтин и 1 супена лъжица летен мед. В легнало положение сместа се нанася с памучен тампон върху кожата на лицето и предната повърхност на шията. След като изсъхне, се нанася втори слой. Маската е много полезна за старееща и повяхнала кожа. Тя се прилага 1-2 пъти седмично в продължение на 2 месеца. Цикълът се повтаря след 3 месеца.
Смес №4
2 глави печен лук се стриват и смесват с 2 супени лъжици мед от различни билки. Сместа се нанася върху предварително почистената кожа. След 5 минути се измива с влажна салфетка.