КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО НИ, КОГАТО ПИЕМ РЕДОВНО ТОПЛА ВОДА С МЕД?

   

Както не веднъж сме казвали водата има изключително полезен ефект за нашето тяло. В края на краищата, тя е важен компонент, съставящ 80% от материята, от която сме изградени. И тъй като нейният прием подпомага поддържането на основните жизнени функции на организма, търсим най-благотворните за тялото комбинации, които едновременно да ни доставят приятно усещане и да бъдат здравословни. Съчетанието на водата и меда има невероятно действие с множество ползи, които непременно трябва да опитаме. Вижте за какво говорим:Ще подсили имунната ви система. Медът има впечатляващи свойства, едно от които е укрепване на имунитета. Бъдете сигурни, че натуралният, биологичен мед съдържа вещества, способни да унищожат бактериите в организма. Букетът от ензими, минерали и витамини има защитна функция и гарантира пълно пречистване от токсините.

Ще ви освободи от токсините в тялото. Топла вода и мед – най-ефикасното средство за прочистване от натрупаните токсини. Полезната напитка е мощен детоксикиращ еликсир, който ви предпазва от отровите в организма. Добавяйки сока на половин лимон, мигновено преодолявате проблема с уринирането.

Ще ви помогне при подуване. Комбинацията от мед и чаша топла вода ще редуцира газовете в коремната област и ще облекчи неприятното подуване. Неутрализирайки чувството на тежест и дискомфорт, вълшебната течност възстановява чревната микрофлора и усещането за „спокоен“ корем.

Ще направи кожата ви по-чиста. Абсолютно! Медът е способен да отведе всички бактерии и отпадъчни вещества от тялото ни, благодарение на антиоксидатните си свойства и противовъзпалителния ефект. А да не забравяме, че медът може да се прилага не само вътрешно, но и външно под формата на ексфолиант за безупречна кожа, лишена от несъвършенства.


 

Ще ускори процеса на отслабване. Вероятно първата ви мисъл е: „О, не! Как така? Медът съдържа основно захар.“, което е вярно, но не точно. За да отслабнете трайно и ефективно, е необходимо да избягвате бялата рафинирана захар, а тази в меда е лишена от такава. Неговата естествена сладост ще намали желанието ви за онези малки захарни изделия, които най-често се оказват „препъни-камъчето“ в здравословния ви режим на хранене. В действителност медът е повече от ценен продукт с полезно действие. Затова го дръжте наблизо и не забравяйте всички тези причини заради които си струва да го превърнете в приятен хранителен навик.